LAFFORT QUERTANIN - 100G

Pripravak kvalitetnih elagitanina i galatanina iz srži hrasta za upotrebu nakon vinifikacije u crvenim, rose i bijelim vinima.

36.88

Trenutno nemamo ovaj proizvod. Obavijestite me kad bude na zalihi.

QUERTANIN

  • Štiti vino od oksidacije (povećava aromatski intenzitet vina).
  • Uklanja reduktivne mirise.
  • Regulira oksidacijsko-redukcijske procese tijekom dozrijevanja vina u bačvama ili tijekom mikrooksigenacije.
  • Čuvati svježinu vina tijekom pripreme za punjenje u boce.
  • Osobito dobar za tretiranje reduktivnih vina. 
  • Pomaže stvoriti medij bogat elagitaninima u već korištenim bačvama, sličan onome u novim bačvama.


Doza

  • Olakšavanje bistrenja: 10 – 30 g/hL
  • Inhibicija aktivnosti lakaze: 30 – 80 g/hL
  • Sprječavanje oksidacije kod bijelih i rose vina: 2 - 5 g/hL 
  • Dozrijevanje crnih vina: 5 - 20 g/hL