Ne-Saccharomyces kvasac, vrste Metschnikowia pulcherrima za biološku zaštitu bijelih i rosé moštova i
grožđa u uvjetima niskih temperatura tijekom dugih pre-fermentacijskih faza.
Selekcioniran zbog svog vrlo niskog fermentacijskog kapaciteta, ZYMAFLORE® KHIO je posebno prikladan za biološku zaštitu moštova tijekom duge stabulacije na niskoj temperaturi.
Ograničava rast autohtone flore i sprječava početak alkoholne fermentacije.
Dobra kompatibilnost sa sojem Saccharomyces cerevisiae, odabranim za AF.
Doza:
2 - 5 g/hL ZYMAFLORE® KHIO izravno na grožđe ili u mošt (zdravo grožđe).
5 g/hL u slučaju vrlo niskih temperatura (niže od 4°C)
Nakon toga inokulacija sa Saccharomyces cerevisiae u dozi od 20 g/hL za alkoholnu fermentaciju.
Ova stranica koristi kolačiće (cookies). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša suglasnost.Za konfiguraciju kolačića odaberi PRILAGODI. Za više informacije pročitajte naša Pravila privatnosti.