LAFFORT ZYMAFLORE KHIO - 500G

Ne-Saccharomyces kvasac, vrste Metschnikowia pulcherrima za biološku zaštitu bijelih i rosé moštova i
grožđa u uvjetima niskih temperatura tijekom dugih pre-fermentacijskih faza.

66.19

Na zalihi

ZYMAFLORE KHIO

  • Kolonizacija medija na vrlo niskim temperaturama uz održavanje populacije nekoliko tjedana na 0°C.
  • Ograničava prevlast potencijalno nepoželjnih autohtonih mikroorganizama.
  • Selekcioniran zbog svog vrlo niskog fermentacijskog kapaciteta, ZYMAFLORE® KHIO je posebno prikladan
    za biološku zaštitu moštova tijekom duge stabulacije na niskoj temperaturi.
  • Ograničava rast autohtone flore i sprječava početak alkoholne fermentacije.
  • Dobra kompatibilnost sa sojem Saccharomyces cerevisiae, odabranim za AF.


Doza:

  • 2 - 5 g/hL ZYMAFLORE® KHIO izravno na grožđe ili u mošt (zdravo grožđe).
  • 5 g/hL u slučaju vrlo niskih temperatura (niže od 4°C)
  • Nakon toga inokulacija sa Saccharomyces cerevisiae u dozi od 20 g/hL za alkoholnu fermentaciju.