Enološka sredstva / Claristar
Claristar
Claristar® - prirodno rješenje za stabilnost tartarata
Claristar je pročišćeno rješenje manoproteina izdvojeno iz Saccharomyces cerevisiae. Patentirane tehnike ekstrakcije i separacije izoliraju manoproteine koji se prirodno nalaze u kvascima i vino tada ima najstabilnije karakteristike. Čim se Claristar doda, sprječava nukleaciju i rast kristala kalijeva-tartarata, omogućava trajnu stabilizaciju kod bijelih i rose vina. Iz prirodnih izvora, Claristar čuva i pridonosi organoleptičkoj kvaliteti vina zahvaljujući pozitivnom djelovanju manoproteina na koloidnu ravnotežu. Zahvaljujući brzoj stabilizaciji, Claristar se može dodati izravno u vino, miješa se i lagano homogenizira. Brza stabilizacija Claristara omogućuje tretiranje vina neposredno prije punjenja. Claristar ne može stabilizirati vino u uvjetima nakupljanja kalijeva-tartarata.