Kokot agro logo

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Proizvodi

  • Enološka sredstva

Zatražite ponudu

E-mail:
info@kokot-agro.hr

Kokot Agro proizvodnja i trgovina:

Tel: 01/6271-545, 01/6271-543
Fax: 01/6271-544

Maloprodaja: Poljoprivredna ljekarna

Tel: 01/6271-540
Fax: 01/6271-541

Radno vrijeme:
Pon-petak: 08:00-16:00
Sub:08:00-13:00

Enološka sredstva

VP 5
Saccharomyces cerevisiae

Proizvod

Selekcionirani vinski kvasac s visokim postotkom aktivnih stanica (minimalno 20 milijardi po gramu proizvoda), izabrao Veneto Agricoltura (regionalna tvrtka za poljoprivredu i šumarstvo ) u podučju proizvodnje vina Soave ; soj je klasificiran kao Saccharomyces cerevisiae prema Lodder klasifikaciji iz 1970.

Karakteristike

Soj kvasca VP5 selekcioniran je u sklopun istraživačkog projekta, započetog 1998, koji je doveo do izolacije i karakterizacije cca. 908 različitih sojeva sa grožđa ubranih u proizvodnoj zoni DOC Valpolicella. Odabir soja rezultirao je procesom karakterizacije koji su se temeljili na laboratorijskim istraživanjima te kasnijim eksperimentalnim vinifikacijama od 1999,2001 i 2001 godine od strane istraživačkog centra za poljoprivredu grada Verone. Aromatske komponente vina dobivena sa ovim kvascem pretežno su voćnog karaktera ( trešnja, višnja…) intenzivne i perzistentene. VP5 je idealan kvasac za svježa crna vina gdje se želi istaknuti voćnost. Istraživanja su pokazala da je VP5 odličan kolonizator što mu omogućuje brzu dominaciju nad ostalom mikroflorom.

Namjena

VP5 se preporučuje za proizvodnju crnih aromatičnih vina sa finim perzistentnim voćnim aromama (trešnja, višnja).
Pri upotrebi kvasca VP5 pridržavati se zaknoskih normi na snazi.

Upotreba

Otopiti željenu količinu kvasca u 10 dijelova mlake vode (40°C), koja sadrži 1-2% šećera;nakon pola sata, pomiješati te postepeno dodati sulfitiranom i filtriranom moštu izbjegavajući nagle padove temperature. Za poticanje razmožavanja kvasca substrat ne smije sadržavati više od 2% šećera te mora biti dobro prozračen; u ovoj fazi preporučuje se dodavanje kompleksnih aktivatora kao što je V ACTIV PREMIUM®. Rehidrirani kvasac te kvasac u fazi aktivne fermentacije može se dodati masi za fermentaciju. Preporučuje se postepeno dodavanje mase za aktivaciju u mošt radi izbjegavanja temperaturnog šoka.

Doze

Od 10 - 20 g/hL za vinifikaciju crni sort i rose vina.

Pakiranja

Vakumirane polilaminatne vrečice od 500 g.

Čuvanje

Proizvod čuvati na suhom i svježem mjestu.U tim se uvjetima čuva vitalnost stanica do isteka roka.
Otvoreno pakiranje što bolje zatvoriti.

Opasnost

Proizvod je klasificiran kao bezopasan

Hrupec Inox cisterne bačve

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player