Kokot agro logo

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Proizvodi

  • Enološka sredstva

Zatražite ponudu

E-mail:
info@kokot-agro.hr

Kokot Agro proizvodnja i trgovina:

Tel: 01/6271-545, 01/6271-543
Fax: 01/6271-544

Maloprodaja: Poljoprivredna ljekarna

Tel: 01/6271-540
Fax: 01/6271-541

Radno vrijeme:
Pon-petak: 08:00-16:00
Sub:08:00-13:00

Enološka sredstva

FLAVOUR 2000

Saccharomyces cerevisiae

Proizvod

Selekcionirani kvasac za primjenu u enologiji u mikroglanulama sa visokim postotkom aktivnih stanica (minimum 20 milijardi po gramu proizvoda).

Karakteristike

FLAVOUR 2000 je "aromatični" kvasac Saccharomyces cerevisiae selekcioniran zbog svoje metaboličke aktivnosti koja udovoljava intenzivno stvaranje estera i drugih sekundarnih proizvoda za vrijeme fermentacije. U prisustvu odgovrajuće aminokiselinske komponente u moštu stvara beta-fenil-etanol, veoma cijenjenu i traženu cvijetnu aromu. Obično se primjećuje stvaranje amilacetata (esencije banane) u količinama većim od prosijećnih. Aromatični kompleks koji se može postići je nježan i fin, te povoljan za valorizovanje neutralnih proizvoda kod kojih dovodi do izražaja inicijalni doživljaj na mirisu. Osim toga, također se odlikuje dobrom otpornošću na alkohol, sumpordioksid i niske temperature fermentacije.

Primjena

FLAVOUR 2000 se preporučuje u svim slučajevima kada se želi dovesti do većeg izražaja aromatične karakteristike proizvoda. Posebno se preporučuje za proizvodnju bijelih i roze vina.

Osim toga, također je povoljan za proizvodnju aromatičnih crnih vina, mladih crnih vina.

Posebno interesantni rezultati se postižu i kod proizvodnje pjenušavih vina.

Uputstva za upotrebu

Otopiti potrebnu količinu kvasca u deset djelova mlake vode (40°C) koja sadrži 5-10% šećera. Nakon pola sata postepeno dodati jednaku količinu mošta (preporučuje se izbjegavanje naglih smanjenja temperature).
Ostaviti kvasac da se razmnožava: otopina mora uvijek sadržati minimum 5% šećera; također se preporučuje primjena amonijakovih soli (30 g/hL) i tiamina (60 mg/hL).
Pripremljeni (rehidrirani) kvasac se nalazi u fazi aktivne fermentacije, pa se stoga može dodati masi koja treba fermentirati.

Doziranje

10-20 g/hL za fermentaciju mošta od bijelog grožđa;
10-25 g/hL za vinifikaciju crnih vina;
15-30 g/hL u slučaju naknadne fermentacije (refermentacije).

Pakiranje

Proizvod je pakiran vakuumom u višeslojne vrećice od 500 g.

Čuvanje

Čuvati na hladnom i suhom mjestu. Pažljivo zatvoriti pakiranje  nakon otvaranja.

Kategorija opasnosti

Proizvod je kategoriziran kao bezopasan.

Hrupec Inox cisterne bačve

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player