Kokot agro logo

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Proizvodi

  • Enološka sredstva

Zatražite ponudu

E-mail:
info@kokot-agro.hr

Kokot Agro proizvodnja i trgovina:

Tel: 01/6271-545, 01/6271-543
Fax: 01/6271-544

Maloprodaja: Poljoprivredna ljekarna

Tel: 01/6271-540
Fax: 01/6271
-541

Radno vrijeme:
Pon-petak: 08:00-16:00
Sub:08:00-13:00

Enološka sredstva

MONTRACHET

Saccharomyces cerevisiae

Proizvod

Selekcionirani kvasac za primjenu u enologiji u mikroglanulama sa visokim postotkom aktivnih stanica (minimum 20 milijardi po gramu proizvoda).

Karakteristike

MONTRACHET je soj Saccharomyces cerevisiae selekcioniran zbog karakteristika otpornosti na nepovoljne uvijete. Posebno se odlikuje velikom energijom fermentacije i odličnom otpornošću na sumpordioksid.
MONTRACHET ne mijenja aromatske karakteristike tretiranog mošta.

Primjena

MONTRACHET je posebno primjeren za fermentaciju mošta od crnog grožđa u uvijetima bez kontrole temperatura fermentacije. U ovakvim uvijetima izvjesno je postizanje boljih rezultata sa selekcioniranim kvascem s obzirom da je vrijeme fermentacije kraće i da stoga, ne pogoduje razmnožavanju vlastite mikroflore.
Također se efikasno može koristiti u proizvodnji bijelih i roze vina.

Uputstva za upotrebu

Otopiti potrebnu količinu kvasca u deset djelova mlake vode (40°C) koja sadrži 5-10% šećera. Nakon pola sata postepeno dodati jednaku količinu mošta (preporučuje se izbjegavanje naglih smanjenja temperature).
Ostaviti kvasac da se razmnožava: otopina mora uvijek sadržati minimum 5% šećera; također se preporučuje primjena amonijakovih soli (30 g/hL) i tiamina (60 mg/hL).
Pripremljeni (rehidrirani) kvasac se nalazi u fazi aktivne fermentacije, pa se stoga može dodati masi koja treba fermentirati.

Doziranje

10-20 g/hL za fermentaciju mošta od bijelog grožđa;
10-25 g/hL za vinifikaciju crnih vina;
30-50 g/hL u slučaju zastoja fermentacije;
15-30 g/h u slučaju ponovne fermentacije (refermentacije).

Pakiranje

Proizvod je pakiran vakuumom u višeslojne vrećice od 500 g.

Čuvanje

Čuvati na hladnom i suhom mjestu. Pažljivo zatvoriti pakiranje  nakon otvaranja.

Kategorija opasnosti

Proizvod je kategoriziran kao bezopasan.

 

Hrupec Inox cisterne bačve

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player