Kokot agro logo

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Proizvodi

  • Enološka sredstva

Zatražite ponudu

E-mail:
info@kokot-agro.hr

Kokot Agro proizvodnja i trgovina:

Tel: 01/6271-545, 01/6271-543
Fax: 01/6271-544

Maloprodaja: Poljoprivredna ljekarna

Tel: 01/6271-540
Fax: 01/6271-541

Radno vrijeme:
Pon-petak: 08:00-16:00
Sub:08:00-13:00

Enološka sredstva

PREMIUM BLANC 12 V

Selekcionirani kvasac za vinifikaciju aromatičnog grožđa

Proizvod

Soj Saccharomyces cerevisiae francuske selekcije sa visokim sadržajem aktivnih stanica (minimum 20 milijardi po gramu proizvoda) namijenjen proizvodnji aromatičnih vina (Muškat, Muller-Thurgau, Traminac, Rizling, Sauvignon i Prosecco).

Karakteristike

PREMIUM BLANC 12 V zbog ograničenog vremena latentnosti, brze i potpune fermentacione energije, zajedno sa fenotipom KILLER može za kratko vreme da garantuje preovladavanje nad postojećom - autohotonom mikroflorom.
Ne stvara aromatične materije zbog čega ne menja aromatična svojstva vina.
Fermantacija se može voditi u širokom rasponu temperatura (10-35°C), iako se maksimalni izražaj sortnih osobina postiže pri temperaturama od 18-20°C.
PREMIUM BLANC 12 V je kvasac koji se odlikuje dobrom otpornošću prema alkoholu i sumpordioksidu, te ne stvara pjenu u toku fermentacije.

Primjena

Upotreba PREMIUM BLANC 12 V se posebno preporučuje u slučajevima kada se želi postići veća izraženost sortnih osobina putem valorizacije terpenske (linalol, nerol i geraniol, ...) i
nor-izoprenolne komponente zahvaljujući stvaranju enzima glikozidaze.
Voćne arome su ostvarene kod vina dobijenih od mošta bogatih aminokiselinskim komponentama. Upotreba FERMENTIL S predstavlja faktor povećanja prisustva organskog dušika, također u aminokiselinskom obliku.

Uputstva za upotrebu

Otopiti potrebnu količinu kvasca u deset djelova mlake vode (40°C) koja sadrži 5-10% šećera. Nakon pola sata postepeno dodati jednaku količinu mošta (preporučuje se izbjegavanje naglih smanjenja temperature).
Ostaviti kvasac da se razmnožava: otopina mora uvijek sadržati minimum 5% šećera; također se preporučuje primjena amonijakovih soli (30 g/hL) i tiamina (60 mg/hL).
Pripremljeni (rehidrirani) kvasac se nalazi u fazi aktivne fermentacije, pa se stoga može dodati masi koja treba fermentirati.

Doziranje

10-20 g/hL za fermentaciju mošta od bijelog grožđa.

Pakiranje

Proizvod je pakiran vakuumom u višeslojne vrećice od 500 g.

Čuvanje

Čuvati na hladnom i suhom mjestu. Pažljivo zatvoriti pakiranje  nakon otvaranja.

Kategorija opasnosti

Proizvod je kategoriziran kao bezopasan.

 

Hrupec Inox cisterne bačve

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player