Enološka sredstva
PREMIUM FRUCTO
Saccharomyces bayanus
Proizvod
Soj kvasca selekcioniran zbog svoje otpornosti u teškim uvjetima i svojefruktofilnosti.
PREMIUM® FRUCTO je soj Saccharomyces bayanus selekcioniran zbog svoje metaboličke aktivnosti vezane za asimilaciju fruktoze.
Enologica Vason prva je otkrila, u suradnji s ENSAM iz Montpelliera specifične karakteristike soja Saccharomyces bayanus prema konzumaciji fruktoze. Ta karakteristika može se
iskoristiti kod zastoja ili usporavanja fermentacije, gdje je šećer
isključivo prisutan u obliku fruktoze, koji je teško probavljiv za
ostale sojeve kvasaca prisutnih na tržištu.
PREMIUM® FRUCTO pokazuje visoku otpornost na alkohol,
sumpor i promjene temperature i PH. Takve karakteristike
čine ga idealnim za primjenu kod fermentativnih zastoja ili kao sekundarni kvasac kod sekvencijalne fermentacije.
Osim kod fermentativnih zastoja, preporučena je upotreba PREMIUM® FRUCTO kao prevencija eventualnih zastoja kod vina koja prelaze 13,5° alkohola, primjenom tehnike
sekvencijalne fermentacije, slijedeći upute Enologica Vason.