Kokot agro logo

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Proizvodi

  • Enološka sredstva

Zatražite ponudu

E-mail:
info@kokot-agro.hr

Kokot Agro proizvodnja i trgovina:

Tel: 01/6271-545, 01/6271-543
Fax: 01/6271-544

Maloprodaja: Poljoprivredna ljekarna

Tel: 01/6271-540
Fax: 01/6271-541

Radno vrijeme:
Pon-petak: 08:00-16:00
Sub:08:00-13:00

Enološka sredstva

PREMIUM PROSECCO

Saccharomyces cerevisiae

Proizvod

Selekcionirani vinski kvasac sa visokim postotkom aktivnih stanica  (minimum 20 milijardi po 1 gramu proizvoda).

Karakteristike

PREMIUM PROSECCO  pripada skupini  Saccharomyces cerevisiae selekcioniran je u zoni Posecco u Italiji ,  pagoda za pjenušava i mirna vina, karakteristike je visoka otpornost na SO2  u fermentativnoj fazi.

PREMIUM PROSECCO ima svojstvo  ograničene proizvodnje nekih nepoželjnih metabolita kao što su actela-aldehid, octena kiselina, piruvinska kiselina i viših alkohola.

Upotreba

PREMIUM PROSECCO se posebno preporučuje kod kontrolirane fermentacije bijelih mošteva i fermentacije pjenušavih vina u autoklavi  i u boci ,gdje vodi pravilne i konstatnte fermentacije do postizanja suhoće.

Aromatske karakteristike proizvoda fermentiranog sa PREMIUM PROSECCO su svježina i voćnost sa notama zelene jabuke.

Može se koristiti i za proizvodnju crnih aromatičnih vina.
Pri upotrebi PREMIUM PROSECCO pridržavati se zakonskih odredbi na snazi.

Način upotrebe

Otopiti potrebnu kolićinu kvasca u mlakoj vodi (40°C) koja sadrži od 1-
2% šećera; nakon pola sata  miješati i postepeno dodavati filtrirani i sumporeni mošt na način da ne uzrokujemo tempera turni šok.
Za olakšanje rad kvasaca substrat ne smije sadržavati više od  2% šećera i mora se prozračiti; u ovoj fazi preporučujemo dodavanje aktivatora V ACTIV PREMIUM .
Tako rehidrirani kvasac sada je u fazi aktivne fermentacije te se može dodati moštu.

Preporučeno je postepeno dodavanje mošta reaktiviranoj masi koja se nalazi na dnu cisterne

Doze

- 10-20 g/hL za fermentaciju bijelih i crnih mošteva.
- 20 – 30 g/hl za refermentaciju

Pakiranja

Proizvod je pakiran pod inerti plinom i vakumiran u pakiranju od 500 g.

Čuvanje

Čuvati na  suhom hladnom i tamnom mjestu do datuma oznaćenog na proizvodu.
Otvoren proizvod mora se pažljivo zatvoriti u kratkom vremenskom periodu.

Opasnost

Proizvod je kategoriziran kao bezopasan.

Hrupec Inox cisterne bačve

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player