Enološka sredstva
PREMIUM PROSECCO
Saccharomyces cerevisiae
Proizvod
Selekcionirani vinski kvasac sa visokim postotkom aktivnih stanica (minimum 20 milijardi po
1 gramu proizvoda).
Karakteristike
PREMIUM PROSECCO pripada skupini Saccharomyces cerevisiae selekcioniran je u zoni Posecco u Italiji , pagoda za pjenušava i mirna vina, karakteristike je visoka otpornost na SO2 u fermentativnoj fazi.
PREMIUM PROSECCO ima svojstvo ograničene proizvodnje nekih nepoželjnih metabolita kao što su actela-aldehid, octena kiselina, piruvinska kiselina i viših alkohola.
Upotreba
PREMIUM PROSECCO se posebno preporučuje kod kontrolirane fermentacije bijelih mošteva i fermentacije pjenušavih vina u autoklavi i u boci ,gdje vodi pravilne i konstatnte fermentacije do postizanja suhoće.
Aromatske karakteristike proizvoda fermentiranog sa PREMIUM PROSECCO su svježina i voćnost sa notama zelene jabuke.
Može se koristiti i za proizvodnju crnih aromatičnih vina.
Pri upotrebi PREMIUM PROSECCO pridržavati se zakonskih odredbi na snazi.
Način upotrebe
Otopiti potrebnu kolićinu kvasca u mlakoj vodi (40°C) koja sadrži od 1-
2% šećera; nakon pola sata miješati i postepeno dodavati filtrirani i sumporeni mošt na način da ne uzrokujemo tempera turni šok.
Za olakšanje rad kvasaca substrat ne smije sadržavati više od 2% šećera i mora se prozračiti; u ovoj fazi preporučujemo dodavanje aktivatora V ACTIV PREMIUM .
Tako rehidrirani kvasac sada je u fazi aktivne fermentacije te se može dodati moštu.
Preporučeno je postepeno dodavanje mošta reaktiviranoj masi koja se nalazi na dnu cisterne
Doze
- 10-20 g/hL za fermentaciju bijelih i crnih mošteva.
- 20 – 30 g/hl za refermentaciju
Pakiranja
Proizvod je pakiran pod inerti plinom i vakumiran u pakiranju od 500 g.
Čuvanje
Čuvati na suhom hladnom i tamnom mjestu do datuma oznaćenog na proizvodu.
Otvoren proizvod mora se pažljivo zatvoriti u kratkom vremenskom periodu.
Opasnost
Proizvod je kategoriziran kao bezopasan.