Enološka sredstva
TI PREMIUM ® SG
Tanin za enološku upotrebu
Sastav
Tanin iz zelenog čaja za enološku upotrebu
Karakteristike
Formulacija procianidiničnog i katehiničnog porijekla, daje taninu visoku
reaktivnost spram bjelančevina, uključujući polifenoloksidazu i tvari boje.
TI PREMIUM daje proizvodu veću izdržljivost i otpornost spram oksidaciji,
tretirana vina pokazuju složeniji aromatični profil, bolju strukturu i svježinu.
Primjena
TI PREMIUM se koristi kod crvenih i bijelih vina, octeva i destilata.
Kod vina se koristi u ranim fazama prerade, kako u toku dorade.
Upotreba u moštu i mladom vinu sprečava oksidativne procese koje uzokuje lakaza iz botrizioranog grožđa.
Tijekom vinifikacije crvenih vina, njegova uporaba pomaže pri fiksaciji boje.
TI PREMIUM se primjenjuje kod bijelog vina za stabilizaciju bjelančevina, kako bi se smanjila uptreba bentonita.
Antioksidativno djelovanje može smanjiti količinu sumpornog dioksida potrebnu za čuvanje vina.
Za korištenje TI PREMIUM pridržavati zakona na snazi.
Uputstva za korištenje
Pažljivo rastopiti TI PREMIUM u 10 dijelova tople vode
zatim dodati u masu, ne koristiti metalne predmete i vodu bogatu u vapnencom.
Preporučuje se koristiti nekoliko dana prije slijedećeg filtracija.
Doziranje
od 5 do 20 g / hl u vinifikaciji
od 2 do 5 g / hl za proizvodnju crnih vina;
od 1 do 5 g / hl za proizvodnju bijelih vina.
Pakiranje
0,5 kg vrećice.
Držati na suhom i tamnom mjestu, zatvoriti poslije upotrebe.