Kokot agro logo

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Proizvodi

  • Enološka sredstva

Zatražite ponudu

E-mail:
info@kokot-agro.hr

Kokot Agro proizvodnja i trgovina:

Tel: 01/6271-545, 01/6271-543
Fax: 01/6271-544

Maloprodaja: Poljoprivredna ljekarna

Tel: 01/6271-540
Fax: 01/6271-541

Radno vrijeme:
Pon-petak: 08:00-16:00
Sub:08:00-13:00

Enološka sredstva

Tuttifrutti Red SG

Granulirani tanin za enološku upotrebu

Sastav

Tanin za enološku upotrebu izrađen od  elago tanina stabiliziranog sa prirodnim polisaharidima. Dobiven je putem ekskluzivnog procesa hidroalkolholne ekstrakcije  i naknadnog prosušivanja na zraku.

Karakteristike

TUTTIFRUTTI ® RED SG dobiven je brzom ekstrakcijom pomoču vode i alkohola iz pečenog hrastovog drva, takav proces omogučava ekstrakciju polifenolnih spojeva smanjene organoleptičke agresivnosti, istovjetno onima koje dolaze iz barrique bačava. Prisutnost tvari nastalih hidrolizom i transformacijom  lignina daje vinu notu „boise“ koja tipična za vina čuvana u  barrique bačvama.

TUTTIFRUTTI ® RED SG ima  antioksidativno djelovanje i proizvoidu produžava trajnost. Tretirano vino pokazuje  organoleptičko poboljšanje, u vidu mekoće, punoće ii poboljšanje aromatskog profila, naglasak na voćnost.

Kvaliteta je zajamčena analitičkim provjerama kako bi se ispunili parametri diktirani od strane Codex Œnologique International..

Uputstva za korištenje

TUTTIFRUTTI ® RED SG se koristi za tretiranje crvenih i roze vina i destillata. Kod vina se može koristiti u ranoj fazi čuvanja proizvoda, preporučeno prije filtriranja.
TUTTIFRUTTI ® RED SG može se koristiti u završnoj fazi školovanja crnih i roze  vina,  u tom slučaju preporuča se koristiti prije fine filtracije sa proteinski stabilnim vinima.

U svakom slučaju preporučujemo testiranje prije upotrebe sa različitim dozama tanina radi organoleptičke procijene interakcije s proizvodom.

Za korištenje TUTTIFRUTTI ® RED SG pridržavati zakona na snazi. TUTTIFRUTTI ® RED SG djeluje kao bistrilo.

Doziranje

od 2 do 5 g / hl za crvena vina;
od 1 do 5 g / hl za roze vina;
od 1 do 3 g / hl za bijela vina;
od 5 do 20 g / hl za destilate.

Pakiranje

0,5 kg vreće.

Čuvanje

Čuvati na suhom i hladnom mijestu, nakon upotrebe zatvoriti.

Kategorija opasnosti

Proizvod je kategoriziran kao bezopasan.

Hrupec Inox cisterne bačve

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player