Enološka sredstva
Tuttifrutti Red SG
Granulirani tanin za enološku upotrebu
Sastav
Tanin za enološku upotrebu izrađen od elago tanina stabiliziranog sa prirodnim polisaharidima. Dobiven je putem ekskluzivnog procesa hidroalkolholne ekstrakcije i naknadnog prosušivanja na zraku.
Karakteristike
TUTTIFRUTTI ® RED SG dobiven je brzom ekstrakcijom pomoču vode i alkohola iz pečenog hrastovog drva, takav proces omogučava ekstrakciju polifenolnih spojeva smanjene organoleptičke agresivnosti, istovjetno onima koje dolaze iz barrique bačava. Prisutnost tvari nastalih hidrolizom i transformacijom lignina daje vinu notu „boise“ koja tipična za vina čuvana u barrique bačvama.
TUTTIFRUTTI ® RED SG ima antioksidativno djelovanje i proizvoidu produžava trajnost. Tretirano vino pokazuje organoleptičko poboljšanje, u vidu mekoće, punoće ii poboljšanje aromatskog profila, naglasak na voćnost.
Kvaliteta je zajamčena analitičkim provjerama kako bi se ispunili parametri diktirani od strane Codex Œnologique International..
Uputstva za korištenje
TUTTIFRUTTI ® RED SG se koristi za tretiranje crvenih i roze vina i destillata. Kod vina se može koristiti u ranoj fazi čuvanja proizvoda, preporučeno prije filtriranja.
TUTTIFRUTTI ® RED SG može se koristiti u završnoj fazi školovanja crnih i roze vina, u tom slučaju preporuča se koristiti prije fine filtracije sa proteinski stabilnim vinima.
U svakom slučaju preporučujemo testiranje prije upotrebe sa različitim dozama tanina radi organoleptičke procijene interakcije s proizvodom.
Za korištenje TUTTIFRUTTI ® RED SG pridržavati zakona na snazi. TUTTIFRUTTI ® RED SG djeluje kao bistrilo.
Doziranje
od 2 do 5 g / hl za crvena vina;
od 1 do 5 g / hl za roze vina;
od 1 do 3 g / hl za bijela vina;
od 5 do 20 g / hl za destilate.
Pakiranje
0,5 kg vreće.
Čuvanje
Čuvati na suhom i hladnom mijestu, nakon upotrebe zatvoriti.
Kategorija opasnosti
Proizvod je kategoriziran kao bezopasan.