TI PREMIUM ® SG
Katehinički tanin za enološku upotrebu
Sastav
Tanin ekstrahiran iz čaja za enološku upotrebu
Karakteristike
TI PREMIUM SG odražava taninski sastav koji je prirodno prisutan prisutan u zrelom grožđu.
Formulacija procianidiničnog i katehiničnog porijekla, daje taninu visoku
reaktivnost spram bjelančevina, uključujući polifenoloksidazu i tvari boje.
TI PREMIUM SGdaje proizvodu veću izdržljivost i otpornost spram oksidaciji,
tretirana vina pokazuju složeniji aromatični profil, bolju strukturu i svježinu.
Odličan u slučajevima loših mirisa , reduktivne prirode.
TI PREMIUM SG je jak antioksidans što omogučava smanjenje doze sumpornog dioksida.
Načini korištenja
PREMIUM UVA se koristi kod crvenih i bijelih vina, octeva i destilata.
Kod vina se koristi u ranim fazama prerade, kako u toku dorade.
Upotreba u moštu i mladom vinu sprečava oksidativne procese koje uzokuje lakaza iz botrizioranog grožđa.
Tijekom vinifikacije crvenih vina, njegova uporaba pomaže pri fiksaciji boje.
PREMIUM UVA se primjenjuje kod bijelog vina za stabilizaciju bjelančevina, kako bi se smanjila uptreba bentonita.
Antioksidativno djelovanje može smanjiti količinu sumpornog dioksida potrebnu za čuvanje vina.
Za korištenje PREMIUM UVA pridržavati zakona na snazi.
Upute za korištenje
Pažljivo rastopiti PREMIUM UVA u 10 dijelova tople vode
zatim dodati u masu, ne koristiti metalne predmete i vodu bogatu u vapnencom.
Preporučuje se koristiti nekoliko dana prije slijedećeg filtracija.
Doze
od 5 do 15 g / hl u maceraciji za proizvodnju crnih vina;
od 3 do 8 g / hl za proizvodnju roze vina;
od 1 do 5 g / hl za proizvodnju bijelih vina.
Pakiranje
0,5 kg vreće.
Držati na suhom i tamnom mjestu, zatvoriti poslije upotrebe.